Difacto

duurzame inzetbaarheid in de praktijk

Intervisie

Wil je de deskundigheid en de kwaliteit van het werk van je medewerkers verbeteren?

Maak gebruik van de kennis en kunde die al in huis is middels begeleide intervisie.

 

Wat is intervisie

Intervisie is een georganiseerd gesprek tussen mensen, zonder hiërarchie, die werkzaam of in opleiding zijn in hetzelfde vakgebied.

Ook is intervisie een krachtig leer-instrument waarmee volgens een bepaald protocol interactie plaatsvindt. Het doel is bevordering van de deskundigheid en het verhogen van de kwaliteit van het werk.

Intervisie als katalysator voor

Duurzame Inzetbaarheid

Intervisie is ook een krachtige methodiek om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen. Wanneer er in het werk steeds vaker andere competenties worden gevraagd, is het logisch dat niet iedereen even snel mee kan veranderen. Het is zeer effectief om met elkaar te ontdekken wat een groep mensen al in huis heeft, en middels deze methodiek van elkaar te leren en elkaar te versterken.

Doelstelling Intervisie Difacto

Het doel is in de eerste plaats om intervisie en daarbij behorende methodieken in te zetten om de professionaliteit en de kwaliteit van het werk verder te bevorderen door middel van intercollegiale toetsing en advisering.

Daarnaast bevordert het de cohesie binnen de groep waardoor mensen elkaar op de werkvloer ook sneller opzoeken en betrekken.

Daarnaast stelt Difacto zich als doel dat de groep na 4 á 5 bijeenkomsten de intervisie zelfstandig kan voortzetten, mits dit gewenst is uiteraard

Duur en groepsgrootte

» De duur van de Intervisie is per intervisie-sessie 2,5 tot 3 uur voor de deelnemers.

» Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers.

Uitgangspunten

 

  • De probleemstellingen bevinden zich op het snijvlak van ‘persoon’ en ‘vakinhoud’;
  • Als het probleem te veel aan de persoon verbonden is, leent dit zich niet voor intervisie maar voor individuele coaching;
  • Indien het probleem te veel op de inhoud focust leent het probleem zich evenmin voor intervisie, maar wel voor een werk- of strategisch overleg.
Voorwaarden voor begeleide intervisie
  • Vertrouwelijkheid; alles wat besproken wordt, blijft binnen de groep;
  • Bij aanvang van iedere intervisiebijeenkomst wordt met de groep teruggekeken op de probleemstellingen van de vorige keer; wat heeft de intervisie de probleem-inbrenger gebracht en wat heeft hij/zij ermee gedaan (reflectie)?;
  • Een nieuwe afspraak wordt gezamenlijk gemaakt en afmeldingen dienen zo vroeg mogelijk doorgegeven te worden;
  • De intervisie gaat door bij minimaal 3 deelnemers;
  • Allen zijn verantwoordelijk voor het inbrengen van een probleemstelling. Bij aanvang van de intervisiebijeenkomst worden kort de ingebrachte probleemstellingen geïnventariseerd. Daarna wordt door de groep besloten welke probleemstellingen behandeld worden: Leent het zich voor intervisie, is het actueel en hoe aansprekend is het voor de groep?
De Intervisie Begeleider

De loopbaanprofessionals hebben al vele intervisie-groepen mogen begeleiden naar een zelfstandig functionerende groep. Wat mij hierin opvalt, is dat openheid geven over belemmeringen of andere moeilijke vraagstukken doorgaans een verbindend effect heeft in een groep. Ook daarom begeleiden we graag intervisiegroepen!

Difacto

Monique van Heck

Daalakkersweg 2.188

5641 JA Eindhoven

monique.van.heck@difacto.nl

06 – 515 33 660

CONTACT

Heb je nog niet gevonden wat je zoekt?

Of wil je om een andere reden graag contact per mail, whatsapp, telefoon of live?

Laat het me weten via het formulier hiernaast.

Je kan uiteraard ook altijd zelf contact opnemen.

Mocht ik niet direct bereikbaar zijn, werkt een app het beste. Ik bel je z.s.m. terug of laat je weten wanneer ik kan terugbellen.

 

 

MEER WETEN?

8 + 4 =