Difacto

duurzame inzetbaarheid in de praktijk

Wat doe jij om psychosociale veiligheid te creëren op de werkvloer?

Op het circuit van Zandvoort blijkt maar weer dat die veiligheid nog lang niet overal wordt geboden. Bekend is geworden dat een aantal vrouwen vanwege grensoverschrijdend gedrag naar beveiligers is gestapt, maar die verwezen door naar de politie buiten het terrein.

Het circuit communiceerde wel een speciaal telefoonnummer waar vrouwen zich konden beklagen. “Hier zijn vijf meldingen binnengekomen, maar er was bijna geen bereik op het circuit”, zegt Svenja Tillemans, oprichtster van de Fanclub Formule 1 Vrouwen.

“Als grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar wordt gemaakt, nemen de meldingen toe.” was een terechte uitspraak van een vertrouwenspersoon in een presentatie van het Ministerie van SZW over grensoverschrijdend gedrag en de rol van de vertrouwenspersoon.

De afgelopen maanden hebben we trainingen ontwikkeld en gegeven bij koplopers als het gaat om het creëren van een psychosociale veiligheid op de werkvloer.

Het is namelijk niet het beschikbaar stellen van een vertrouwenspersoon dat grensoverschrijdend gedrag gaat stoppen. Het zijn de mensen op de werkvloer zelf. De mensen die de organisatie kennen, laagdrempelig benaderbaar zijn en willen leren hoe zij als vertrouwens-collega een cruciale rol kunnen hebben.

Difacto

Monique van Heck

Daalakkersweg 2.188

5641 JA Eindhoven

monique.van.heck@difacto.nl

06 – 515 33 660

CONTACT

Heb je nog niet gevonden wat je zoekt?

Of wil je om een andere reden graag contact per mail, whatsapp, telefoon of live?

Laat het me weten via het formulier hiernaast.

Je kan uiteraard ook altijd zelf contact opnemen.

Mocht ik niet direct bereikbaar zijn, werkt een app het beste. Ik bel je z.s.m. terug of laat je weten wanneer ik kan terugbellen.

 

 

MEER WETEN?

3 + 9 =