Difacto

duurzame inzetbaarheid in de praktijk

Verzuimpreventie en -reductie; Verzin eens iets nieuws

 

Dat was de vraag van de opdrachtgever voor wie we al meerdere opdrachten hadden gedaan. Zij is gewend van ons dat we samen sparren over innoverende werkwijzen, maar haar ook voeden met nieuwe inzichten en ideeën.

Er waren al zorgen om het verzuim bij deze opdrachtgever, maar sinds Corona was de werkdruk dusdanig toegenomen dat er echt iets anders moest gebeuren, iets nieuws. Heerlijk, om daar mee aan de slag te mogen gaan!

Eenmaal aan de tekentafel voor een nieuw programma werden we zo enthousiast bij de ingeving om ‘De Kunst van Kaizen’ toe te voegen aan het verzuimpreventie en -reductie programma.

We werken wel vaker met ‘De Kunst van Kaizen’, maar hadden deze leermethode nooit eerder ingezet voor het terugbrengen en voorkomen van verzuim.

Wat is de Kunst van Kaizen niet?

De Kunst van Kaizen is een leermethode waar niet wordt gewerkt aan een juiste mind-set, doorzettingsvermogen of uithoudingsvermogen om iets vol te houden wat eigenlijk lastig is.

Wat is de Kunst van Kaizen wel?

De Kunst van Kaizen is een leermethode waarbij weerstand wordt vermeden, je persoonlijke systeem, dus je gewoonten, structureel verandert, doordat er over een langere periode met regelmaat kleine, haalbare stapjes worden gemaakt die leiden naar het bewust programmeren van een nieuw systeem, dus nieuwe gewoonten, op nieuwe paden.

Waarom de Kunst van Kaizen?

Waar in de praktijk vaak het geleerde in de training alweer snel naar de achtergrond verdwijnt, start hier juist een langduriger programma wat vooral in de praktijk plaatsvindt, zonder trainer of coach, maar wel met overeengekomen afspraken en een opdracht.

Wel sluit eens per 2 a 3 weken de coach aan voor een groeps-sessie om te evalueren en het maken van nieuwe afspraken en opdrachten te begeleiden.

Hoe gaat het nu?

Inmiddels beslaat deze methode het grootste deel van het programma en is het enorm succesvol. Niemand werkt aan hetzelfde, maar iedere deelnemer heeft concrete doelen weten te formuleren en gaat op z’n doel af, wat betekent: blijvend stapjes zetten naar grote doelen.

Dat is immers het grote voordeel van ‘De Kunst van Kaizen’. Het is heel moeilijk om te falen. Daar zou je wel heel erg je best voor moeten doen.

Wegens succes bij deze opdrachtgever in Leiden, starten we binnenkort al parallel met een tweede groep.

Voor meer informatie

Difacto

Monique van Heck

Daalakkersweg 2.188

5641 JA Eindhoven

monique.van.heck@difacto.nl

06 – 515 33 660

CONTACT

Heb je nog niet gevonden wat je zoekt?

Of wil je om een andere reden graag contact per mail, whatsapp, telefoon of live?

Laat het me weten via het formulier hiernaast.

Je kan uiteraard ook altijd zelf contact opnemen.

Mocht ik niet direct bereikbaar zijn, werkt een app het beste. Ik bel je z.s.m. terug of laat je weten wanneer ik kan terugbellen.

 

 

MEER WETEN?

15 + 5 =