Difacto

duurzame inzetbaarheid in de praktijk

Voor meer informatie, kijk hiernaast, of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. 

Artikel

Gisteren had ik een evaluatiegesprek met een teamleider over de zichtbare resultaten op de werkvloer n.a.v. het trainingsprogramma ‘De Kunst van Kaizen’ waarmee ik in december 2021 mee startte.

Ter inspiratie en óók trots om te delen, de terugkoppeling:

 

Wat ik in de praktijk vooral merk, is dat de deelnemers aan het programma zelf meer verantwoordelijkheid nemen en zelfstandiger zijn geworden, zowel in het werk als in hun privéleven.

Waar voorheen mensen kwamen om problemen kenbaar te maken of op het bordje van ons, de teamleiders, te leggen, komen mensen nu delen wat ze zelf hebben gedaan, welke oplossingen ze hebben bedacht of uitgevoerd. Ze lossen en pakken zaken op zonder hulp of steun te vragen van een teamleider of collega.

Het is alsof ze zichzelf ook belangrijker zijn gaan vinden, dat ze ook meer voor zichzelf zijn gaan kiezen. Dit blijkt uit de verhalen die zij vertellen over hun privéleven.

Ook collega’s die nog niet hebben deelgenomen aan de trainingen merken dit en vragen aan ons wat er is gebeurd. Er wordt nu meer rust ervaren op de werkvloer en dat verschilt aanzienlijk ten opzichte van vóór de start van het project.  

Het verschil tussen de huidige situatie en de start van het traject is ook de mate van afmeldingen. In het begin meldden mensen zich makkelijk af voor een training, maar dat veranderde in de loop van de tijd, en nu zijn er geen afmeldingen meer.

 

 

Ik hoop dat we hier niet mee stoppen en dit in de hele organisatie gaan inzetten, ook voor alle leidinggevenden, omdat ik merk dat de teams dan leuker en zelfstandiger worden, alles soepeler gaat, en de werksfeer veel beter wordt. Eigenlijk is er gewoon een soort cultuurverandering gaande.

We willen nu graag in gesprek over hoe wij dit als teamleiders kunnen blijven voortzetten, hoe zij en wij in dit ritme kunnen blijven als dit project voor deze groep afloopt.  

Difacto

Monique van Heck

Daalakkersweg 2.188

5641 JA Eindhoven

monique.van.heck@difacto.nl

06 – 515 33 660

CONTACT

Heb je nog niet gevonden wat je zoekt?

Of wil je om een andere reden graag contact per mail, whatsapp, telefoon of live?

Laat het me weten via het formulier hiernaast.

Je kan uiteraard ook altijd zelf contact opnemen.

Mocht ik niet direct bereikbaar zijn, werkt een app het beste. Ik bel je z.s.m. terug of laat je weten wanneer ik kan terugbellen.

 

 

MEER WETEN?

9 + 1 =