Difacto

duurzame inzetbaarheid in de praktijk

“Dank je wel voor de uitnodiging, we komen graag naar je feestje!” of “Tuurlijk kan jij met mij mee terug rijden, en vind ik het niet erg dat ik daardoor 30 minuten later thuis ben joh.”

Wie fatsoenlijk wil zijn, liegt regelmatig. Zeggen dat je geen zin hebt, is beledigend. Ook al kent iedereen het gevoel van ‘geen zin hebben’ zelf ook zo goed.

En dan hebben we het nog niet over verzwijgen. Is dat nou wel of niet een vorm van liegen?

We onderschatten de kracht van goede communicatie, we overschatten de communicatieve vaardigheden van onszelf en de ander.

“We moeten elkaar vaker aanspreken op de werkvloer” zei mijn manager ooit. Hiermee had zij een oplossing voor ogen voor een voor mij onbekend probleem. Maar dat is niet de enige reden dat ik deze uitspraak nooit bent vergeten.

‘Elkaar aanspreken’ voelt niet als de meest geschikte vorm van communicatie tussen professionals.

Wat wel werkt, begint niet bij het gesprek. Het begint bij het herkennen van een gespreksaanleiding. Wat leent zich voor een gesprek? Wanneer is een gesprek voeren belangrijk? Vind je jezelf belangrijk? De zin die ik het meest tegenkom op de evaluatieformulieren van onze training ‘Het Belangrijke Gesprek’ is: Dat ik belangrijk ben.

Wat speelt er bij jou zoal onder de oppervlakte? Als we kleine ergernissen zien als visjes, kan je er vanuit gaan dat die visjes kunnen uitgroeien tot enorme haaien wanneer we om tal van redenen niet in gesprek gaan met elkaar. Welke formaten vissen zwemmen er bij jou rond?

Als we erkennen dat communicatie belangrijk is maar complexer dan uitsluitend praten en luisteren, en dat de meesten van ons deze vaardigheid niet tot in de puntjes beheersen, valt er veel te winnen op werkvloeren, in teams, in  organisaties, én ook privé.

Het is simpeler dan je denkt. En een verademing om te doen. In de Training ‘Een Belangrijk Gesprek’ nemen we de deelnemers mee in alle kleine stappen om het belangrijke gesprek aan te gaan; met inzicht, kennis en vaardigheden.

 

Wil je weten hoe we Difacto hier daadwerkelijk een verschil in kan maken? Laat me het weten, dan hebben we hier een prettig en goed gesprek over.

Difacto

Monique van Heck

Daalakkersweg 2.188

5641 JA Eindhoven

monique.van.heck@difacto.nl

06 – 515 33 660

CONTACT

Heb je nog niet gevonden wat je zoekt?

Of wil je om een andere reden graag contact per mail, whatsapp, telefoon of live?

Laat het me weten via het formulier hiernaast.

Je kan uiteraard ook altijd zelf contact opnemen.

Mocht ik niet direct bereikbaar zijn, werkt een app het beste. Ik bel je z.s.m. terug of laat je weten wanneer ik kan terugbellen.

 

 

MEER WETEN?

10 + 5 =